INSTRUMENTE

Cea de a III-a ediție a Concursului „Lauri” revine cu secțiunea dedicată Instrumentelor, disponibilă atât pentru participarea directă (nemijlocită), cât și pentru participarea indirectă (prin intermediul unei înregistrări video, conform regulamentului general al Concursului), la oricare dintre subcategoriile: pian, instrumente cu coarde, instrumente de suflat, instrumente de percuție și duete/ansambluri, conform categoriilor de vârstă/anului de studiu stabilite în Regulamentul General al Concursului

Participanții vor interpreta două lucrări cu caracter diferit, de dificultate corespunzătoare anului de studiu în care acesta se află (candidatul va menționa lucrare pregătită pentru concurs, iar cea de a doua fiind interpretată la cerința juriului).

Repertoriul va fi interpretat din memorie, iar partiturile vor fi puse la dispoziția juriului odată cu înscrierea în Concurs, prin intermediul unui e-mail la adresa blnica@yahoo.com.

Prof. Hilda Iacob

Preșesinte al Juriului

Hilda Iacob este în prezent Director al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, dar și profesor de discipline muzicale teoretice. A absolvit Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea Muzicologie (1992), obținând titlul de Doctorat în Muzică (1998, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”) cu teza Aspecte stilistice în creaţia vocală, corală şi vocal-simfonică a lui Sigismund Toduţă, coordonator prof. univ. dr. Dan Voiculescu. A absolvit, de asemenea, studiile de masterat în Management Educaţional la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (2010).
Este membru în Corpul de experţi în Management educaţional al Ministerului Educaţiei Naţionale și mentor pentru Practica pedagogică a studenţilor Facultăţii Teoretice – specializările Compoziţie-Muzicologie-Dirijat – şi cadru didactic asociat al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Este membră a UCMR şi a Fundaţiei „Sigismund Toduţă”. A publicat studii şi articole în domeniul muzicologic, al didacticii specialităţii şi al managementului educaţional și a fost prezentă la numeroase simpozioane, colocvii, seminarii şi cursuri de specializare în ţară şi străinătate.