DANS

Secțiunea DANS a ediției a III-a a Concursului Național de Interpretare Scenică „Lauri” oferă posibilitatea de participare atât profesioniștilor (elevi/ studenți/ absolvenți ai instituțiilor de învățământ de specialitate – licee/ universități de coregrafie), cât și amatorilor (care frecventează cluburi/ studiouri particulare de dans), prin intermediul participării directe (nemijlocite) sau indirecte (prin intermediul unei înregistrări video, conform regulamentului general al Concursului), la oricare dintre subcategoriile: Dans Clasic, Dans Contemporan, Dans AcrobaticDans de CaracterStreet DanceOpen DanceLatino, conform categoriilor de vârstă:

AMATORI – Kids (0-7 ani), Junior (8-14 ani), Senior (15-22 ani)

PROFESIONIȘTI – Kids (0-7 ani), Junior (8-14 ani), Senior (15-18 ani), Profesioniști (de la 19 ani)

În ceea ce privește participanții subcategoriei Dans Clasic, Concursul admite momente solo cu o durată de sub 1 minute și jumătate, duete și ansambluri cu durata între 8-10 minute.

În ceea ce privește participanții tuturor celorlalte subcategorii, Concursul admite momente cu o durată de aproximatic 3 minute.

Participanții trebuie să trimită muzica, în format mp3, odată cu înscrierea în Concurs, prin intermediul unui e-mail la adresa blnica@yahoo.com.

Ovidiu Danci

Președinte al juriului

Debutul său a avut loc la 14 ani la Opera Națională Iași prin spectacolul „Conexiuni invizibile” în coregrafia lui Daniel Szallasi, fiind, de asemenea, și primul său rol de prim-balerin. A câștigat și marele premiu al Festivalului Internațional “Il mondo in musica” de la Fifizano, Italia și locul in l la Olimpiada Naționala de Coregrafie.Marea șansă a carierei sale consideră că a fost „amprenta„ pusă de către Corina Dumitrescu – prim-balerina Operei Naționale din București.
După finalizarea liceului, Ovidiu mărturisește că „nu aveam încă încrederea proprie de a depăși granițele țării astfel că, am dat audiție la Compania de Balet Oleg Danovski din Constanța, unde am reușit să mă angajez direct, ca solist. Aici l-am întâlnit pe Călin Hanțiu, un alt bistrițean, de fapt din Năsăud, care m-a ajutat să îmi pregătesc mai multe roluri premergătoare celui mai mare turneu al Companiei Române de Dans, cu care am fost în Austria, Germania, Franța și Elveția”.
Perioada petrecută în Germania i-a adus lui Ovidiu Danci și colaborări cu companii importante de balet. Ulterior, cea mai importantă reprezentație a sa a fost de solist în „Spărgătorul de nuci”, interpretat pe scena Teatrului de Balet din Regensburg.